top of page

Our Recent Posts

Despre Centenarul Marii Uniri... cu domnul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

În data de 22 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Spiru Haret” din București, a avut loc o conferință pe tema Marii Uniri și a evenimentelor premergătoare ei, invitat special fiind domnul președinte al Academiei Române,

IOAN-AUREL POP

 

IOAN-AUREL POP este un istoric român, profesor universitar (din 1996) și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj (din 2012), membru titular (din 2010) și președinte (din 2018) al Academiei Române.

Opera sa este axată pe cercetarea istoriei medievale a românilor și a Europei Centrale și de Sud-Est (instituțiile medievale românești, formațiuni politice româno-slave din Transilvania, raporturile românilor din Transilvania cu spațiul românesc extracarpatic, influența bizantină asupra românilor, raporturile Transilvaniei cu Europa Centrală și Occidentală, structura etnică și confesională a Transilvaniei). [...] După apariția cărții Istorie și mit în conștiința românească a lui Lucian Boia, Ioan-Aurel Pop a publicat o carte în replică, respingând parțial teza deconstructivistă a istoricului bucureștean. A elaborat, de asemenea, manuale școlare alternative pentru liceu. [...]” (sursa)

Foto: evz.ro

 

Activitatea s-a desfășurat în Sala „Constantin Noica” a liceului, începând cu orele 17.00, fiind prezenți: domnii profesori de istorie Doru Dumitrescu și Mirela Popescu, domnul inspector de specialitate (istorie) Mihai Manea, profesori și elevi din C.N.S.H.B. si alte licee din municipiul București.


 

Single Post: Blog_Single_Post_Widget

Te încântă ceva în jur?

Sau te nemulțumește?

Vrei să ne spui, chiar și puțin,  ceva din ce ai trăit?

Sau să-ți fie publicate creațiile? 

Așteptăm un semn de la tine. Doar atât. 

PHOTO-2021-03-25-12-33-43.png
bottom of page