Our Recent Posts

BIBLIOTECA CLASEI a VII-a

Astăzi, 21 mai 2018, o surpriză minunată am descoperit în sala clasei a VII-a (nr.3), situată la parter, clădirea veche. Credeam că existența unei biblioteci a clasei e un mit, despre care se vorbește doar în numerele revistei Vlăstarul din perioada interbelică. Pe atunci, multe clase din liceu aveau bibliotecă proprie. Iată un articol publicat în revista Vlăstarul, nr.7-8, anul 1929, despre modul în care funcționau aceste biblioteci.

Dar... în această zi de sărbătoare, mitul s-a destrămat. O bibliotecă cu un mobilier atractiv (sponsorizare din partea părinților), cu fond de carte provenind din donații (din partea elevilor, a Editurii Art, prin Clubul de lectură, și a doamnei profesoare Camelia Săpoiu) completează aspectul unei clase care, oricum, e diferită. Nu peste mult timp, ea va deveni Sala „Mircea Eliade”, iar acest proiect e coordonat de doamna profesoară Camelia Săpoiu și realizat cu clasa a VII-a.

Bibliotecarul este un elev, Ghiață Andrei (tot din clasa a VII-a), care, sârguincios, notează într-un caiet special împrumuturile. Știe exact cine și când trebuie să restituie o carte.

Dacă, la toate acestea, mai adăugăm și precizarea că, în anul 1929, clasa a III-a era, de fapt, clasa a VII-a, mai putem oare vorbi de coincidențe? Credem că nu. Există, cumva, un suflet al acestui liceu, care-l determină să reziste valurilor. Cum altfel decât prin... spirit de inițiativă și prin carte! 

aboutus

Te încântă ceva în jur?

Sau te nemulțumește?

Vrei să ne spui, chiar și puțin,  ceva din ce ai trăit?

Sau să-ți fie publicate creațiile? 

Așteptăm un semn de la tine. Doar atât. 

ECHIPA

„Vlăstarul” este revista Colegiului Național „Spiru Haret” din București,

înființată în anul 1923.

©2018 - „Vlăstarul”. Toate drepturile rezervate. ISSN-L = 2065 – 4308

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • logo-cnshb