Our Recent Posts

Despre Centenarul Marii Uniri... cu domnul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

În data de 22 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Spiru Haret” din București, a avut loc o conferință pe tema Marii Uniri și a evenimentelor premergătoare ei, invitat special fiind domnul președinte al Academiei Române,

IOAN-AUREL POP


IOAN-AUREL POP este un istoric român, profesor universitar (din 1996) și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj (din 2012), membru titular (din 2010) și președinte (din 2018) al Academiei Române.

Opera sa este axată pe cercetarea istoriei medievale a românilor și a Europei Centrale și de Sud-Est (instituțiile medievale românești, formațiuni politice româno-slave din Transilvania, raporturile românilor din Transilvania cu spațiul românesc extracarpatic, influența bizantină asupra românilor, raporturile Transilvaniei cu Europa Centrală și Occidentală, structura etnică și confesională a Transilvaniei). [...] După apariția cărții Istorie și mit în conștiința românească a lui Lucian Boia, Ioan-Aurel Pop a publicat o carte în replică, respingând parțial teza deconstructivistă a istoricului bucureștean. A elaborat, de asemenea, manuale școlare alternative pentru liceu. [...]” (sursa)

Foto: evz.ro

Activitatea s-a desfășurat în Sala „Constantin Noica” a liceului, începând cu orele 17.00, fiind prezenți: domnii profesori de istorie Doru Dumitrescu și Mirela Popescu, domnul inspector de specialitate (istorie) Mihai Manea, profesori și elevi din C.N.S.H.B. si alte licee din municipiul București.


 

aboutus

Te încântă ceva în jur?

Sau te nemulțumește?

Vrei să ne spui, chiar și puțin,  ceva din ce ai trăit?

Sau să-ți fie publicate creațiile? 

Așteptăm un semn de la tine. Doar atât. 

ECHIPA

„Vlăstarul” este revista Colegiului Național „Spiru Haret” din București,

înființată în anul 1923.

©2018 - „Vlăstarul”. Toate drepturile rezervate. ISSN-L = 2065 – 4308

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • logo-cnshb