Our Recent Posts

Nopți cu Poezie, muzică și mulți tineri... in vacanță!


În vacanță, ai fi tentat să crezi că orașul intră într-un fel de stază, că vegetează, așteptând dezlănțuirea din toamnă. Nu e chiar așa. E adevărat că mulți dintre noi s-au avântat înspre cele patru zări, însă în inima Bucureștilor lucruri minunate se întâmplă. De pildă, am auzit noi că undeva, în centru, se desfășoară săptămânal activități a căror protagonistă e Poezia contemporană, așa că ne-am înființat vineri (27 iulie 2018), ora 20.30, pe str. I.L.Caragiale nr 32, pentru a asista la Nocturna de Poezie Contemporană (serie de evenimente marca A.R.C.E.N.).

Inițiativa celor de la Asociația pentru Cultură, Educație și Normalitate nu e nicidecum recentă. Nocturnele de Poezie Contemporană au ajuns la a IV-a ediție, având-o ca invitat, de data aceasta, pe TEODORA COMAN . De loc din Sibiu, a publicat poezie și cronică literară, debutând cu placheta Cârtița de mansardă (2012), „pentru care a primit mai multe premii și care a adus-o în atenția cititorilor ca pe una dintre cele mai originale voci din ultimii ani” (după cum aflăm din succinta prezentare a celor de la „Poesis international”). Mai multe detalii despre invitații Nocturnelor din această vară (dar și despre alte proiecte) veți afla accesând www.arcen.info/portofoliu.


Când ne-am făcut noi apariția, evenimentul începuse. Deși plouase, spațiul era plin. Ne-a atras atenția numărul mare de tineri. Teodora tocmai răspundea tirului de întrebări ale lui Edmond Niculușcă (similare celor din „chestionarul lui Proust”). Un exemplu: E.N.: „Greșelile care inspiră cea mai mare indulgență?”; răspuns T.C.: „Naivitatea și lipsa de comunicare”.Au urmat apoi: recitarea unor texte ale Teodorei Coman de către membri ai A.R.C.E.N., lansarea unui concurs pentru public, alegerea și premierea câștigătorilor. Momentele poetice au alternat cu cele muzicale. Pe scurt, Nocturna a fost extrem de interesantă și de binevenită, reușind să cheme din vacanță tineri din București pentru a întâlni Poezia.

În săptămâna care urmează, echipa „Vlăstarul” vă recomandă o altă Nocturnă ce se anunță de pe acum aparte, protagoniști fiind Anca TURCU și Dan COMAN (Bistrița). 

aboutus

Te încântă ceva în jur?

Sau te nemulțumește?

Vrei să ne spui, chiar și puțin,  ceva din ce ai trăit?

Sau să-ți fie publicate creațiile? 

Așteptăm un semn de la tine. Doar atât. 

ECHIPA

„Vlăstarul” este revista Colegiului Național „Spiru Haret” din București,

înființată în anul 1923.

©2018 - „Vlăstarul”. Toate drepturile rezervate. ISSN-L = 2065 – 4308

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • logo-cnshb