top of page

Our Recent Posts

Cum m-am îndrăgostit de... Spiru

Spiru...

Cu Spiru am interacționat încă de când am fost la Târgul Liceelor, unde am întâlnit-o pe Oprea Daria. Aceasta mi-a vorbit atât de sincer și de frumos despre atmosfera unică a Colegiului Național ,,Spiru Haret", încât m-a fascinat pe loc. Din acel moment, am știut că aici trebuie sa ajung pentru a-mi urma drumul spre cunoaștere și autodezvoltare. Următoarea revedere cu viitorul meu liceu a fost cea de la Săptămâna Porților Deschise, unde eu și prietenii mei l-am avut drept însoțitor pe Enache Mihnea. El ne-a prezentat într-un mod detaliat liceul și ne-a oferit orice informație am avut nevoie. Însă eu am reținut o singură idee: ,,Colectivul este unul foarte drăguț și unit. Cei mari se comporta ca și cum ai fi de vârsta lor, nu sunt răutăcioși cu bobocii". Acum, după aproape un an petrecut aici, pot spune ca este adevărat. Toți suntem un întreg, un întreg care muncește din greu pentru a-și ridica liceul la cele mai înalte standarde, pentru a transforma noțiunea de ,,școală”: un mediu care îți oferă șansa de a învăța altfel.

Voi folosi și eu sloganul ,,La noi e altfel”. De ce? Fiindcă descrie perfect ceea ce se întâmplă în ,,cuibușorul viselor noastre”. Chiar este altfel, avem primul hub din Romania, unde se pune accent pe dezvoltarea personală și se înfiripează inițiative ce au ca scop schimbarea societății românești și promovarea țării. De asemenea, avem club de șah, în care se evidențiază cele mai bune moduri de gândire strategică; cerc de fotografie, club de robotică, trupă de teatru și de muzică, club de debate, revista ,,Vlăstarul" și multe alte proiecte ce urmează să se pună în funcțiune.

Cercul de fotografie, echipă din care și eu fac parte, este un grup ce evidențiază Frumosul din fiecare lucru banal, la prima vedere; Clubul de robotică ,,Robo Sapiens" uimește în fiecare an prin creațiile tinerilor pasionați de tehnologie, iar trupa de muzică impresionează prin talentele sale la fiecare spectacol.

În ceea ce privește revista ,,Vlăstarul" , consider că poate fi denumită și enciclopedia liceului, fiindcă aceasta cuprinde întreaga frumusețe prezentă în școala noastră. Cu fiecare număr apărut se remarcă din ce în ce mai multe aptitudini și se confirmă faptul ca noi, spiriștii, suntem niște tineri talentați, ambițioși, perseverenți, care iubim locul în care suntem și ceea ce facem în el.

De ce sunt îndragostită de acest liceu? Ei bine, deoarece simt că oamenii prezenți în el m-au ajutat să fac o mare schimbare în viața mea: să las în urmă timiditatea și frica de eșec și să îndrăznesc mai mult, să fiu mai încrezătoare în forțele proprii, să renasc din copila introvertită, în adolescenta puternică și implicată în tot ceea ce îi face plăcere, fără a se teme de nereușite. Când intru dimineața pe poarta liceului simt că plutesc, am senzația că sufletul meu și-a gasit locul. Îmi privesc prietenii, profesorii, realizările și mă simt atât de norocoasă de tot ce am putut face într-un timp atât de scurt, apoi încep să zâmbesc și nu mă mai opresc...

Așadar, Colegiul Național ,,Spiru Haret" este locul perfect pentru mine, locul în care oportunitațiile sunt inepuizabile, iar realizările infinite. Liceul în care fiecare are propria șansă în a-și descoperi și promova talentul, unde fiecare este important și are un rol. Eu nu am crezut niciodată că voi ajunge la nivelul la care sunt acum, însă observ că orice e posibil cu puțină motivare, încredere și voință...

Single Post: Blog_Single_Post_Widget

Te încântă ceva în jur?

Sau te nemulțumește?

Vrei să ne spui, chiar și puțin,  ceva din ce ai trăit?

Sau să-ți fie publicate creațiile? 

Așteptăm un semn de la tine. Doar atât. 

PHOTO-2021-03-25-12-33-43.png
bottom of page