BIBLIOTECA CLASEI a VII-a

May 21, 2018

 Astăzi, 21 mai 2018, o surpriză minunată am descoperit în sala clasei a VII-a (nr.3), situată la parter, clădirea veche. Credeam că existența unei biblioteci a clasei e un mit, despre care se vorbește doar în numerele revistei Vlăstarul din perioada interbelică. Pe atunci, multe clase din liceu aveau bibliotecă proprie. Iată un articol  publicat în revista Vlăstarul, nr.7-8,  anul 1929, despre modul în care funcționau aceste biblioteci.

 

 

 

           Dar... în această zi de sărbătoare, mitul s-a destrămat. O bibliotecă cu un mobilier atractiv (sponsorizare din partea părinților), cu fond de carte provenind din donații (din partea elevilor, a Editurii Art, prin Clubul de lectură, și a doamnei profesoare Camelia Săpoiu) completează aspectul unei clase care, oricum, e  diferită. Nu peste mult timp, ea va deveni Sala „Mircea Eliade”, iar acest proiect e coordonat de doamna profesoară Camelia Săpoiu și realizat cu clasa a VII-a.

      Bibliotecarul este un elev, Ghiață Andrei (tot din clasa a VII-a), care, sârguincios, notează într-un caiet special împrumuturile. Știe exact cine și când trebuie să restituie o carte.

    Dacă, la toate acestea, mai adăugăm și precizarea că, în anul 1929, clasa a III-a era, de fapt, clasa a VII-a, mai putem oare vorbi de coincidențe? Credem că nu. Există, cumva, un suflet al acestui liceu, care-l determină să reziste valurilor. Cum altfel decât prin... spirit de inițiativă și prin carte!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

ACADEMICIAN MUGUR ISĂRESCU: „EU, DE CÂND MĂ ȘTIU, CITESC!”

October 14, 2019

Dr. Corneliu IORGULESCU (Spitalul Floreasca): „REUȘITA ÎNSEAMNĂ INTEGRARE SOCIALĂ ŞI FAMILIALĂ COMPLETĂ. EDUCAŢIA ÎŢI OFERĂ INDEPENDENŢA.”

October 6, 2019

Monica DAVIDESCU (T.N.B.): „SUNT MULTE ÎNTREBĂRI LA CARE GĂSIM RĂSPUNS NUMAI DACĂ SUNTEM EDUCAȚI”

October 6, 2019

1/1
Please reload

 

aboutus

Te încântă ceva în jur?

Sau te nemulțumește?

Vrei să ne spui, chiar și puțin,  ceva din ce ai trăit?

Sau să-ți fie publicate creațiile? 

Așteptăm un semn de la tine. Doar atât. 

ECHIPA

„Vlăstarul” este revista Colegiului Național „Spiru Haret” din București,

înființată în anul 1923.

©2018 - „Vlăstarul”. Toate drepturile rezervate. ISSN-L = 2065 – 4308

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • logo-cnshb