Nopți cu Poezie, muzică și mulți tineri... in vacanță!


În vacanță, ai fi tentat să crezi că orașul intră într-un fel de stază, că vegetează, așteptând dezlănțuirea din toamnă. Nu e chiar așa. E adevărat că mulți dintre noi s-au avântat înspre cele patru zări, însă în inima Bucureștilor lucruri minunate se întâmplă. De pildă, am auzit noi că undeva, în centru, se desfășoară săptămânal activități a căror protagonistă e Poezia contemporană, așa că ne-am înființat vineri (27 iulie 2018), ora 20.30, pe str. I.L.Caragiale nr 32, pentru a asista la Nocturna de Poezie Contemporană (serie de evenimente marca A.R.C.E.N.).

Inițiativa celor de la Asociația pentru Cultură, Educație și Normalitate nu e nicidecum recentă. Nocturnele de Poezie Contemporană au ajuns la a IV-a ediție, având-o ca invitat, de data aceasta, pe TEODORA COMAN . De loc din Sibiu, a publicat poezie și cronică literară, debutând cu placheta Cârtița de mansardă (2012), „pentru care a primit mai multe premii și care a adus-o în atenția cititorilor ca pe una dintre cele mai originale voci din ultimii ani” (după cum aflăm din succinta prezentare a celor de la „Poesis international”). Mai multe detalii despre invitații Nocturnelor din această vară (dar și despre alte proiecte) veți afla accesând www.arcen.info/portofoliu.

Când ne-am făcut noi apariția, evenimentul începuse. Deși plouase, spațiul era plin. Ne-a atras atenția numărul mare de tineri. Teodora tocmai răspundea tirului de întrebări ale lui Edmond Niculușcă (similare celor din „chestionarul lui Proust”). Un exemplu: E.N.: „Greșelile care inspiră cea mai mare indulgență?”; răspuns T.C.: „Naivitatea și lipsa de comunicare”.

Au urmat apoi: recitarea unor texte ale Teodorei Coman de către membri ai A.R.C.E.N., lansarea unui concurs pentru public, alegerea și premierea câștigătorilor. Momentele poetice au alternat cu cele muzicale. Pe scurt, Nocturna a fost extrem de interesantă și de binevenită, reușind să cheme din vacanță tineri din București pentru a întâlni Poezia.

În săptămâna care urmează, echipa „Vlăstarul” vă recomandă o altă Nocturnă ce se anunță de pe acum aparte, protagoniști fiind Anca TURCU și Dan COMAN (Bistrița).


0 afișare

„Vlăstarul” este revista Colegiului Național „Spiru Haret” din București,

înființată în anul 1923.

©2018 - „Vlăstarul”. Toate drepturile rezervate. ISSN-L = 2065 – 4308

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • logo-cnshb